Spanac cu ochiuri
5 catei de usturoi
1.5 cani lapte
4 linguri de faina
5 linguri de ulei
o ceapa mare taiata fin
1 lingurita de sare
piper
oua
1. Am calit ceapa in ulei, apoi am calit si faina si am turnat laptele. Am fiert cateva minute.
2. Apoi am adaugat spanacul, sarea si piperul, am dat un clocot si la sfarsit am adaugat si usturoiul zdrobit.
3. Am servit cu ochiuri facute in tigaia non stick cu o lingurita de ulei.
savoaresibungust.ro/spanac-cu-oua-ochiuri/185 grame biscuiti cu lapte
80 g zahar
200 g faina
80 g cacao
50 g unt
1 l lapte
1 galbenus
1 sticluta esenta de vanilie
Mod de preparare:
MOD DE PREPARARE:
Se amestecă zahărul, făina, cacao, pana se omogenizeaza, apoi se adauga si laptele si se pune pe foc, la intensitate mica, amestecand mereu. Se adauga si galbenusul, untul si esenta de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Se mesteca din cand in cand sa nu se formeze crusta deasupra.
www.andreilaslau.ro/prajitura-rapida-gata-15-minute-ingrediente-putine-si-fara-coacereDulceata de Caise
- O farfurie adanca plina cu varf, de caise,
- un kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la o lamaie,
Se aleg caise frumoase, potrivit de mari, se curata de coaja cu un cutitas bine ascutit si se tin 2 - 3 ore in apa limpede de var, dupa care se limpezesc in cateva ape reci.
Se scot samburii, tinand caisa usor in mana stanga si impingand samburele cu un betisor ascutit, din partea dinspre codita, cu grija sa nu se sparga caisa.
Se pun pe o sita sa se scurga. Se leaga zaharul cu trei pahare de apa, se pun caisele, se lasa sa dea 2 - 3 clocote, se iau de pe foc tinandu-se la o parte circa un sfert de ora ca sa lase apa, apoi se pun din nou la foc sa fiarba pana se leaga cat trebuie.
Se ia spuma. La ultimele clocote se adauga vanilie, zeama de la o 1/2 de lamaie si cativa samburi de caise curatiti de pielite, dar intregi
Dulceata de capsuni
1 kg zahar,
750g capsuni,
750 ml apa,
zeama de la 2 lamai
Se spala capsunile, se curata de frunzulite si se lasa putin sa se zvinte, dupacare se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa asa sa stea aproximativ 1 ora.
Se face siropul din zahar si apa, punandu-se pe foc la flacara medie si indepartand tot timpul spuma formata. Vom sti cand siropul este gata dupa faptul ca se "leaga", devine lipicios, iar daca luam cu lingurita putin si il punem pe o farfurie, acesta se intareste intr-o forma regulata (nu sare in stropi).
La siropul astfel obtinut, adaugam capsunile si lasam totul sa fiarba pe foc domol pana cand capsunile sunt patrunse de sirop, dar nu trebuiesc lasate mult ca sa isi mentina forma si sa nu se zdrobeasca (timp de referinta, as zice-30 minute) in care perioada, luam tot timpul spuma rezultata
Cand consideram ca dulceata de capsuni este gata, se ia vasul in care a fiert jos de pe foc, se acopera cu un servet umed si se lasa la rece.
Cand mai este inca calduta, se repartizeaza in borcane si se pun la loc racoros si intunecos.
GOGOSARI UMPLUTI CU GHEBE
3 kg gogosari mai mici
2 kg ghebe
2 kg ceapa
2 morcovi
1 legatura frunze telina
sare
piper
ulei
pt marinata:
1 l otet
3lapa
100ml ulei
200 g sare mare
2 foi dafin
boabe d epiper boabe de mustar
Curatam gogosarii de cotoare si seminte dupa care ii spalam bine
.Separat preparam marinata: fierbem toate ingredientele dupa ce da cateva clocote oparim gogosarii in marinata.II scoatem pe un servetel si i lasam sa se usuce.
Intre timp fierbe,m ghebele si le dam prin masina de tocat, tai ceapa marunt si o calesti impreuna cu morcovii da ti pe razatoare, adaugam ghebele si condimentam dupa
gust.Cu acest amestec umplem gogosarii ii punem in borcane frumos cu frunze de telina printre ei si i acoperim cu marinata.Capsam borcanele si le punem in camara
Prajitura Alba ca Zapada
Reteta;
Foi:
- 10 linguri lapte
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- faina cat cuprinde - 2 oua
- sare
Crema: - 200 g unt- 6 linguri rase zahar
- 1 litru lapte
- 8 linguri rase faina
- zeama si coaja de la o lamaie
Preparare: Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat
cat sa se poata intinde 3-4 foi,Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.
Crema:
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.
Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.
O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .
La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.
Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.
Muratura iute
prajitura Snickers
8 albusuri
8 linguri de zahar
250 g nuci macinate
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Crema si glazura:
250 g ciocolata alba
2 linguri ulei
12 linguri zahar
250 g unt
8 galbenusuri
250 g alune
250 g ciocolata amaruie
2 linguri de ulei
Mod de preparare Prajitura Snickers
Pentru inceput trebuie sa ne ocupam de blat. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pana cand acesta se topeste. Nuca macinata se amesteca impreuna cu faina si praful de copt si se incorporeaza in spuma. Atentie! Se foloseste o spatula, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din spuma.
Intr-o tava intindem o foaie de copt si putin unt, adaugam compozitia apoi o punem in cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute. Pentru a verifica daca e gata blatul, il intepam de cateva ori, in diferite locuri cu o scobitoare, daca nu ramane nimic pe ea inseamna ca este copt.
In timp ce lasam blatul la copt, ne ocupam de crema si de glazura. Pentru crema caramel se topesc 8 linguri de zahar, amestecandu-se permanent pentru a nu se arde. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana devine o compozitie omogena. Galbenusurile se amesteca impreuna cu cele 4 linguri de zahar si se toarna peste compozitia de zahar si unt. Prajim alunele putin, pentru a avea un gust mai intens, apoi se pun si ele in compozitie. Dam focul cat mai mic si lasam pana crema incepe sa se ingroase.
Blatul trebuie scos cand e gata si lasat la racit. Glazura se obtine topind la bain-marie (la aburi) ciocolata alba impreuna cu uleiul. Se adauga peste blatul racit, se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora pana se intareste apoi se adauga crema caramel. Glazura de ciocolata amaruie se face la fel ca cea alba. Cand se raceste o turnam peste crema caramel. Atentie! Atat glazurile, cat si crema trebuie sa fie reci. Prajitura Snickers se lasa in frigider peste noapte si se taie rece a doua zi.
Blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 plic creme Ole de ciocolata
Crema:
-220 ml lapte
-1 plic creme Ole de vanilie
-300 ml frisca lichida
Glazura:
-200 g ciocolata amaruie
-100 ml frisca lichida
Portii: 0Portii: 0Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute
RETETA KREM A LA KREM
Separam ouale si batem spuma albuusurile. Adaugam zaharul si batem in continuare pana cabd acesta se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana le incorporam. Apoi adaugam praful de creme Ole si amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul pana trece testul scobitoarei.
Amestecam laptele cu frisca si praful de crema si batem cu mixerul pana rezulta o crema pufoasa.
Peste blat punem toata crema si nivelam. Dam prajitura la frigider pentru 2 ore dupa care turnam deasupra glazura de ciocolata.
Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si adaugam frisca. Poate fi si mai multa frisca, depinde cat de lichida e glazura.
GOGOSI
-500 de grame de faina
-2 galbenusuri
-1 cana de lapte caldut
-1 lingura rasa de drojdie deshidratata
-60 de grame de unt
-1 zahar vanilinat
-2 linguri de zahar tos
-1 praf de sare
-coaja de lamaie
-ulei pentru prajit
-zahar pudra
Preparare:
Etapa 1: Preparat aluatul in masina de facut paine, asa ca galbenusurile frecate cu sarea dizolvat in laptele cald (40 de grade), adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, untul topit (dar nu fierbinte) si pus in masina de paine. Adaugat faina cernuta si drojdia si lasat masina sa-si faca programul.
Etapa 2: Daca framantati cu mana dizolvati drojdia cu zaharul in putin lapte cald, sa faceti o maia cu putina faina. Galbenusurile, deasemenea, frecate cu sare se dizolva in restul de lapte, se pun aromele. Se face o gaura in mijlocul fainii si se incepe framantatul adaugand maiaua si putin cate putin din laptele cu galbenusuri, se framanta pana aluatul este neted, apoi se incepe incorporarea untului topit, cate putin, pana aluatul il absoarbe pe tot.
Etapa 3: Aluatul gata lucrat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana (cel putin) isi dubleaza
volumul.Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita.
Etapa 4: Aluatul gata lucrat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana (cel putin) isi dubleaza
volumul.Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita.
Gogosile astfel formate se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 de minute, intr-un loc caldut.
Etapa 5: Odata crescute, gogosile se vor praji in ulei incins din belsug. Se iau gogosile din tava in care au crescut si se aseaza in uleiul incins, cu grija ca partea pe care se pun la fript sa fie cea care a fost pozitionata in partea superioara pe tava. Practic, se rastoarna din pozitia in care au stat la crescut.
Etapa 6: Trebuie tinut cont ca uleiul sa nu se supraincalzeasca, nu trebuie sa fie nici prea incins, dar nici prea rece. Se prajesc pe ambele parti si odata rumenite se scot pe hartie absorbanta. Se pudreaza cu zahar pudra.
Ciorba de spanac
aprox 1kg spanac
250g kaizer sau bacon
200ml smantana 18-25% grasime
2 oua
putin ulei, sare
1 ceapa verde, 2-3 catei usturoi ( eu nu am pus de data asta dar voi sa nu le omiteti )
pentru acrit ce aveti; otet, zer, macris sau nimic daca va place mai dulceaga
Punem intr-o oala mare apa cam de 4 degete si cand da in clocot adaugam spanacul spalat bine si ( nu faceti ca mine ) curatat de codite.
Il oparim cat sa scada ( 2-3 minute) apoi il scoatem intr-o strecuratoare.
Separat prajim baconul taiat bucatele, ceapa si usturoiul.
Punem spanacul taiat si amestecam bine. Adaugam cam 3 litri de apa, putina sare si lasam sa fiarba.
Dupa aproximativ 15 minute spanacul ar trebui sa fie fiert asa ca dregem ciorba; frecam galbenusurile de la oua cu smantana si adaugam putin cate putin din zeama fierbinte, apoi rasturnam totul in oala. Cele 2 albusuri ramase le punem in oala cu ciorba, amestecand mereu.
Prăjitura "Amor Amor" e o combinaţie delicioasă între biscuiţi şi cremă de ciocolată şi se pregăteşte foarte rapid. Iată cum se face!
INGREDIENTE:
185 g biscuiti cu cacao
185 grame biscuiti cu lapte
80 g zahar
200 g faina
80 g cacao
50 g unt
1 l lapte
1 galbenus
1 sticluta esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Se amestecă zahărul, făina, cacao, pana se omogenizeaza, apoi se adauga si laptele si se pune pe foc, la intensitate mica, amestecand mereu. Se adauga si galbenusul, untul si esenta de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand e gata, se toarna pe biscuiti si acestia se pun intr-o tava adanca. Se distribuie in functie de forma dorita. Se baga la frigider timp de cateva minute, ca sa se raceasca si sa se intareasca. Pofta buna!
a1.ro/lifestyle/food/prajitura-amor-amor-gata-in-15-minute-fara-coacere-cu-cateva-ingrediente-vezi-video-cu-toti-pasii-retetei-id391157.html?utm_source=accesdirect&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#Prajitura Madagascar
INGREDIENTE:
600 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată amăruie
200 g ciocolată cu lapte
200 g ciocolată albă
2 pachete biscuiti
3 linguri mari de unt
MOD DE PREPARARE:
Fiecare tip de ciocolată se topeşte la bain marie şi se toarnă câte 200 ml de frişcă lichidă. Compoziţia se bagă la frigider timp de câteva minute ca să se întărească. Între timp, se fărâmă biscuiţii şi se amestecă împreună cu untul. Blatul se toarnă într-o tavă şi se presează bine. Când cremele sunt gata, se pun cu grijă peste blat şi se bagă din nou la frigider. În funcţie de preferinţe, pe deasupra se pot pune alune sau nuci pisate. Poftă bună!
macrou marinat
Ingrediente:
- 1 kg peste (macrou)
- 200 ml ulei
- 200 ml apa
- 100 ml otet
- 1 ceapa
- foi de dafin,
- 25 boabe de piper
- 10 boabe de ienibahar
Pasul 1 Reteta de acasa : MACROU MARINAT: Pregatirea pestelui
Se dezgheata pestele si se curata, apoi se taie bucati ca in imaginea de mai jos.
Apoi se sareaza si se lasa sa stea asa la rece de seara pana dimineata.
Pasul 2 Reteta de acasa : MACROU MARINAT: Pregatirea compozitiei
A doua zi, se ia o cratita in care se pune uleiul, apa, otetul, o ceapa curatata si taiata julien, boabele de piper si ienibaharul. Pestele se spala de sare si se pune la fiert la foc mic in aceasta compozitie.
Dupa aproximativ 3 ore de fiert, macroul marinat se ia de pe foc si se da la rece. Poate fi consumat imediat ce s-a racit sau poate fi pus in borcane cu capac pentru a fi consumat in perioada urmatoare. Atentie: macroul marinat se fierbe la foc mic si nu se amesteca; din cand in cand se misca putin cu cratita, dar nu se amesteca cu lingura.
Prajitura zi si noapte
INGREDIENTE:
- Blat: 5 ouă, 120 gr făină, 30 gr cacao, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apă rece, 100 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat.
- Cremă: 3 ouă, 100 gr zahăr, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatină, 500 gr frişcă, 2 lingurite esenta de rom.
- Sirop de rom – 100 ml
- nucă de cocos măcinată
MOD DE PREPARARE:
Albuşurile trebuie să le bateţi spumă cu zahăr. Într-un bol separat amestecaţi gălbenuşurile cu sare, vanilie şi apă. Amestecaţi albuşurile cu gălbenuşurile. Apoi adăugaţi făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Puneţi compoziţia într-o tavă tapetată, cu hârtie de copt şi o puneţi în cuptorul încălzit. Lăsaţi-o la copt 20 min, iar apoi lăsaţi să se răcescă complet, potrivit
bucataria-romaneasca.ro.
Puneţi într-o oală gelatina înmuiată în lapte rece, zahărul, ouăle şi mixaţi. Puneţi cratiţa pe foc şi amestecaţi din când în când. Când compoziţia a devenit graoasă o lăsaţi la răcit. Apoi adăugaţi frişca bătută , esenţa de rom şi vanilie. Mixaţi până obtineţi o compoziţie omogenă.
În tavă în care aţi copt blatul adăugaţi folie alimentară, stropiţi cu sirop apoi adăugaţi blatul. Stropiţi blatul cu restul de sirop apoi adăugaţi crema. O întindeţi uniform, presăraţi nuca de cocos şi o introduceţi la frigider trei ore.
Gogosi pufoase
Vrei un desert delicios si usor de preparat? Gogosile sunt mereu la indemana. Iata o reteta pentru “gogosi perfecte”, sunt mereu moi, pufoase si fragede.
Ingrediente:500 g faina
3 oua mari
3 linguri zahar
2 linguri unt
1 lingura drojdie
sare dupa gust
lapte cat cuprinde
100 g zahar pudra
1 pliculeţ zahar vanilat
coajă de lamaie
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un vas adanc se face o dospeala dintr-o ceasca de lapte caldut (nu fierbinte!), drojdia, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se amesteca usor si se lasa la cald, sa creasca.
Faina se pune intr-un castron adanc de framantat, iar in mijloc se face o gropita. In mijloc de toarna maiaua, se amesteca usor cu degetele, apoi se adauga restul ingredientelor, scrie
feellikecooking.ro.
Coca se lasa la crescut, la cald, intr-un castron acoperit cu folie alimentara.
Dupa aproximativ o ora, timp in care coca si-a dublat volumul, se intinde o foaie groasa, de aproximativ un deget. Cu ajutorul unui pahar sau al unei cani se decupeaza din foaie bucati rotunde. Gogosile se lasa inca 5-10 minute la dospit, pe blatul pudrat cu putina faina, cat sa nu se lipeasca.
Intre timp se incinge uleiul. Gogosile se prajesc pe ambele parti. Cand au capatat o culoare aramie, se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se raceasca.
Prăjitura “Amor Amor” e o combinaţie delicioasă între biscuiţi şi cremă de ciocolată şi se pregăteşte foarte rapid.
Iată cum se face!
INGREDIENTE:
185 g biscuiti cu cacao
185 grame biscuiti cu lapte
80 g zahar
200 g faina
80 g cacao
50 g unt
1 l lapte
1 galbenus
1 sticluta esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Se amestecă zahărul, făina, cacao, pana se omogenizeaza, apoi se adauga si laptele si se pune pe foc, la intensitate mica, amestecand mereu. Se adauga si galbenusul, untul si esenta de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand e gata, se toarna pe biscuiti si acestia se pun intr-o tava adanca. Se distribuie in functie de forma dorita. Se baga la frigider timp de cateva minute, ca sa se raceasca si sa se intareasca. Pofta buna!
SUPA DE GALUSTE
INGREDIENTE
● 500 g tacâmuri de pasăre
● o rădăcină păstârnac
● o rădăcină mică țelină
● un morcov
● o ceapă
● o foaie dafin
● o legătură pătrunjel
● sare și piperdupă gust
Pentru găluște:
● 2 ouă
● 7 linguri griș
● o lingură ulei
● sare
MOD DE PREPARARE
1. Se fierb tacâmurile aproximativ 10 minute, până când se ridică spuma în oală. Se adună spuma și se adaugă legumele curățate și tocate bucăți mari, dafinul și codițele de pătrunjel. Se asezonează cu sare și piper și se fierbe până când legumele și carnea sunt pătrunse.
2. În acest timp, se freacă ouale cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul în ploaie, până ajunge la consistența unei smântâni groase. Cu o lingură încălzită în supă, se ia din compoziție și
se adaugă găluștele în supă.
3. Se acoperă oala și se fierbe maximum 10 minute, la foc mic, apoi se oprește focul. Înainte de servire, se toacă pătrunjel proaspat.
PUI CRIPSY
Ingredientele necesare:
- 2 kilograme de pui tăiat bucăţele;
- o cană de făină;
- jumătate de cană de fulgi de cartofi instant;
- o lingură de sare;
- o lingură de mix de ierburi uscate;
- jumătate linguriţă piper negru;
- jumătate linguriţă piper cayenne;
- jumătate lingură pudra de usturoi;
- o lingură pudră de ceapă;
- două ouă;
- 1/4 cană de apă;
- ulei pentru prăjit.
Vrei un desert delicios si usor de preparat? Gogosile sunt mereu la indemana. Iata o reteta pentru “gogosi perfecte”, sunt mereu moi, pufoase si fragede.
Ingrediente:500 g faina
3 oua mari
3 linguri zahar
2 linguri unt
1 lingura drojdie
sare dupa gust
lapte cat cuprinde
100 g zahar pudra
1 pliculeţ zahar vanilat
coajă de lamaie
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un vas adanc se face o dospeala dintr-o ceasca de lapte caldut (nu fierbinte!), drojdia, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se amesteca usor si se lasa la cald, sa creasca.
Faina se pune intr-un castron adanc de framantat, iar in mijloc se face o gropita. In mijloc de toarna maiaua, se amesteca usor cu degetele, apoi se adauga restul ingredientelor, scrie
feellikecooking.ro.
Coca se lasa la crescut, la cald, intr-un castron acoperit cu folie alimentara.
Dupa aproximativ o ora, timp in care coca si-a dublat volumul, se intinde o foaie groasa, de aproximativ un deget. Cu ajutorul unui pahar sau al unei cani se decupeaza din foaie bucati rotunde. Gogosile se lasa inca 5-10 minute la dospit, pe blatul pudrat cu putina faina, cat sa nu se lipeasca.
Intre timp se incinge uleiul. Gogosile se prajesc pe ambele parti. Cand au capatat o culoare aramie, se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se raceasca.
Pentru galuste:
2 oua
7 linguri de gris
O lingura de ulei
Sare
Mod de preparare
Se fierb tacamurile aproximativ 10 minute pana cand se ridica spuma in oala, apoi se aduna spuma si se adauga legumele tocate mari, dafinul si coditele de patrunjel.
Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana cand legumele si carnea sunt patrunse.
Se freaca ouale cu uleiul si cu sarea, apoi se adauga grisul in ploaie, pana ajunge la consistenta unei smantani groase.
Cu o lingura incalzita in supa, luam din compozitie si adaugam galustele in supa.
Acoperim oala si fierbem maxim 10 minute, la foc mic, apoi oprim focul.
Inainte de servire, se toaca pratrunjel proaspat. Galustele se mai pot fierbe si in apa clocotita si apoi se adauga in supa.
Daca vrei ca galustele sa iti iasa perfect trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:
1. Imediat ce ai terminat de preparat galustele, pune-le la fiert intr-o oala cu apa, clocotita.
2. Nu te grabi sa pui intreaga compozitie la fiert. Pentru inceput pune o singura lingurita pentru a vedea daca mai au nevoie de gris sau au prea mult. Daca au prea mult gris si ies tari bate un albus spuma si incorporeaza-l in compozitie.
3. Pentru a nu se “desface” in timpul fierberii, adauga in apa o lingura de faina.
4. Iti doresti ca galustele sa aiba culoare galbuie? Adauga putin malai in compozitie (maxim o lingurita la un ou).